Wysłany: Pon 03 Gru, 2007 12:28 łączenie działalności
Co sądzicie o łączeniu w jednej firmie różnych (z pozoru nie pasujących do siebie) działalności? Jako przykład podam www.prof-us.com.pl, którzy wykonują zarówno sprzątanie jak i zajmują się ochrona mienia. Wydaje mi się, że połączenie w jednej firmie tak różnych usług może negatywnie wpływać na jej prestiż. Kto chciałby zamówic ochronę od firmy sprzątającej?
Co wy o tym sądzicie?
jedni klienci mogą tak sobie pomyśleć, natomiast inni woleliby właśnie takie rozwiązanie, wiadomo, hurtem (obie usługi) byłoby taniej. Wiadomo jednak, takie rozwiązanie jest korzystne głównie dla przedsiębiorcy. Prestiż na tym raczej nie ucierpi, jeżeli jakość tych usług będzie odpowiednio wysoka.
_________________ Szukasz pliku na rapidshare? Spróbuj na RapidFinder.com.pl
Przyglądając się tej firmie sprzątającej zacząłem się zastanawiać nad przyszłością takiego biznesu jak sprzątanie. . www.prof-us.com.pl wykonuje sprzątanei już od wielu lat, widać że posiada specjalistyczny, drogi sprzęt. Zapewne jako klientów mają duże hotele i korporacje. Ale przecież jest też sporo firm, które wynajmują w biurowcu pojedyncze pomieszczenia, oni zapewne nie korzystają usług dużych firm. Wynajmują pojedyncze osoby, które przychodzą raz na jakiś czas do biura i odkurzają. Mniejsze firmy wykonujące sprzątanie mogą też szukać klientów na osiedlach domków jednorodzinnych. Wydaje mi się, że branża sprzątająca jeszcze się w Polsce rozwija, no ale teraz trochę odbiegam od tematu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum